Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

Ξεθαμμένοι νεκροί σε φονικό αγώνα

Πρόσφατα, αμερικάνικα αεροσκάφη βομβάρδισαν νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Αφγανιστάν, ενώ τον περασμένο Μάρτιο μάλλον βομβάρδισαν ένα μαιευτήριο στην Ανατολική Συρία και άφησαν πολλά μωράκια νεκρά. Ρώσικα βομβαρδιστικά έχουν χτυπήσει τουλάχιστον τέσσερα νοσοκομεία στη Συρία, από την έναρξη της εμπλοκής της Ρωσίας στην περιοχή. Η Γαλλία δεν έχει ακόμα ενοχοποιηθεί για "παράπλευρες απώλειες", κάτι όμως που πιθανώς να είναι απλά θέμα χρόνου.

Για τα εγκλήματα του καθεστώτος Άσαντ τι να πρωτοπούμε; Για τους αμέτρητες χιλιάδες νεκρούς από χημικά όπλα, των οποίων την κατοχή ποτέ δεν αρνήθηκε, αναγκαζόμενος μάλιστα να παραδώσει περίπου 1000 τόνους για καταστροφή σε ειδικά διαμορφωμένο πλοίο υπό την εποπτεία του OPCW στη Μεσόγειο. Ή μήπως να μιλήσουμε για τo χαλιφάτο της συμφοράς, του οποίου τη δίψα για αίμα και παγκόσμιο κακό τη γνωρίζουμε, και για την έτερη τζιχαντιστική οργάνωση Αλ-Νούσρα; Και, βέβαια στο παιχνίδι και η συριακή αντιπολίτευση, ο Ελεύθερος Στρατός της Συρίας, που συναντιέται τακτικά με τη σαουδαραβική βασιλική οικογένεια για να συνεχίσει να λαμβάνει βοήθεια από αυτόν τον οίκο αδιατάρακτης ασέβειας προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανεξιθρησκεία και τη διαφορετικότητα.

Σήμερα οι νεκροί ξεπερνούν τους 190.000...
Ο φανατισμός και ο πόλεμος σκοτώνουν. Αμάχους. Και αυτό δεν είναι δα και κανένα νέο. 

Φωτογραφίες από νεκρούς, κυρίως παιδιά, υπάρχουν από όλες τις πλευρές. Καθένας βέβαια προτιμάει να δει τους νεκρούς που θέλει. Όμως το να ξεθάβουμε νεκρούς και να τους ντύνουμε σαν χθεσινά θύματα του οποιουδήποτε σιχαινόμαστε είναι κάτι παραπάνω από νεκροφιλικό ψέμα: είναι συνειδητή παραπλάνηση και σπορά φανατισμού, όταν εκείνο που μας λείπει δεν είναι ο θυμός, αλλά η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα και o σεβασμός στον παράξενο άλλο, η αλληλοπεριχώρηση και σίγουρα η ηρεμία.

Η φωτογραφία είναι δανεισμένη από εδώ: http://democracyastray.blogspot.gr/2013/06/syrian-rebels-executed-teen-for-no-more.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: