Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Χρονικό (άλλης) μιας παράλογης σύλληψης

Προχθές το βράδυ, ο Μιχάλης πήρε το ποδήλατό του και έφυγε από το γραφείο του για να πάει σπίτι. Η Αθήνα ήταν πνιγμένη στα χημικά που η Αστυνομία έριχνε αδιακρίτως. Λίγα λεπτά αργότερα, κάπου στη Διον. Αρεοπαγίτου, έκαναν ντου τα ΜΑΤ. Χτύπησαν κόσμο και καφετέριες, έριξαν χημικά παντού, έβρισαν και γενικά έβγαλαν το άχτι τους.

Είδαν κάπου και τον Μιχάλη, νέο παιδί, με σακίδιο, φουντωτό μαλλί, ξέρετε, prima facie ύποπτο… Τον κυνήγησαν και τον στρίμωξαν σε μια καφετέρια. Αυτόπτης μάρτυρας είπε πως ο Μιχάλης ανέβασε τα χέρια για να καλύψει το κεφάλι του, ξέρετε… αντίσταση κατά της αρχής. Είπε και ότι φώναζε «δεν έκανα τίποτα, δεν έκανα τίποτα», ξέρετε… εξύβριση. Του κλωτσούσαν το ποδήλατο και τον χτυπούσαν παντού για κάποια λεπτά, πριν τον χώσουν στην κλούβα και τον οδηγήσουν στη ΓΑΔΑ. Ο Μιχάλης ευτυχώς πρόλαβε να στείλει ένα sms σε συνάδελφό του.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη δημόσιας ειρήνης και απόπειρα βιαιοπραγίας κατά οργάνων της τάξης. Το εντελώς ανήκουστο όμως είναι ότι βρέθηκε αστυνομικός να καταθέσει ότι είδε τον Μιχάλη μιάμιση ώρα πριν τη σύλληψη, να πετάει πέτρες κάπου στην Αμαλίας. Στην πραγματικότητα, ο Μιχάλης εκείνη την ώρα ήταν στο γραφείο του, κάπου στο τέρμα της Φιλελλήνων.

Όπως οφείλεται στον κάθε άδικα κατηγορούμενο, συνάδελφο ή φίλο, σηκώθηκε μεγάλη αντίδραση από την περιβαλλοντική οργάνωση στην οποία δουλεύει ο Μιχάλης. Οι συνεργάτες του που τον είδαν στην Ευελπίδων έμαθαν και για κάποιον άλλο συλληφθέντα που έφαγε τόσο ξύλο, ώστε η ΕΛΑΣ δεν τον παρουσίασε στην Ευελπίδων, μιας και δεν ήταν πολύ εμφανίσιμος… Έμαθαν και για άλλους που δεν πρόλαβαν να στείλουν sms σε φίλους και συγγενείς και ίσως κανένας να μη γνώριζε πού βρίσκονται…

Ο Μιχάλης είχε την τύχη να δουλεύει σε περιβάλλον που νοιάζεται τους ανθρώπους και θα κινήσει γη και ουρανό για να τον βγάλει από κει μέσα. Είχε την τύχη να δει φίλους που του συμπαραστέκονται στην εντελώς ξεκάρφωτη και απρόκλητη περιπέτειά του. Άλλοι δεν έχουν αυτή την τύχη. Τι γίνεται με αυτούς;

Δείτε: Ανακοίνωση WWF για τον Μιχάλη
tvxs για τον Μιχάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: