Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010

Τα φρούτα της ντροπής!

Διαβάστε τα όσα ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ καταγγέλει η αγωνιστική Οικολογική Ομάδα Βέροιας. Και αφορούν τα φρούτα που αγοράζουμε από λαϊκές και καρότσια, έτσι, για να'χουμε την υγειά μας!

"Βέροια 8-2-2010

Από την χωματερή,στον ανυποψίαστο καταναλωτή.

Τα ακατάλληλα πορτοκάλια και λεμόνια, ήρθαν από την Βραζιλία. Ταξίδεψαν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για την παράνομη χωματερή της Βέροιας, μέσα στην κοίτη του Αλιάκμονα. Ήταν πάνω από επτά φορτία, πάνω από είκοσι τόνους το καθένα. Η Οικολογική Ομάδα Βέροιας, κατέγραψε ακόμη μια φορά την αθλιότητα που επικρατεί στο Νομό Ημαθίας, σε σχέση με τα απορρίμματα. Κι ενώ κάποια φορτία ξεφορτώθηκαν στην εκεί χωματερή, μετά από λεκτικούς διαπληκτισμούς, τα υπόλοιπα φορτηγά, αποχώρησαν. Εκεί μετά από καταγγελία, έφτασε και το τμήμα περιβάλλοντος της Νομαρχίας Ημαθίας. Χωρίς να κατέβουν καν από το αυτοκίνητο, απλά είδαν και αποχώρησαν. Για τα περεταίρω δήθεν. Τα φορτηγά, έφτασαν στην απέναντι όχθη του Αλιάκμονα, σε άλλη παράνομη χωματερή της ΑΣΕΔΑΠΟ (απόσυρση φρούτων), όπου και ξεφόρτωσαν όλα. Τώρα, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία έφτασε άμεσα. Οδηγήθηκαν για ανάκριση δυο οδηγοί φορτηγών και ο χειριστής του σκαπτικού που έθαβε τα σάπια. Αργά το απόγευμα, αφέθηκαν ελεύθεροι, με εντολή εισαγγελέα.

Εν τω μεταξύ, άρχισαν να καταφθάνουν αγροτικά, τρακτέρ και φορτηγά, όπου φορτώνονταν πορτοκάλια και λεμόνια. Όλα αυτά, θα καταλήξουν από αύριο, κύρια σε λαϊκές του Νομού Ημαθίας. Αυτό, κατά δική τους δήλωση. Για ένα μεροκάματο, όπως χαρακτηριστικά είπαν.

Η πλήρης ασυδοσία στον Νομό Ημαθίας, συνεχίζεται από υπηρεσίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πως μπορεί να έφτασαν από τη Βραζιλία και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σάπια προϊόντα σε μια παράνομη χωματερή στη Βέροια; Ποιος έδωσε εντολή να γίνει αυτό και να γραφτεί επίσημα σε παραστατικά μεταφοράς; Με ποίου εντολή έφυγαν από την μια χωματερή και πήγαν σε μια άλλη; Τι αυτοψία είναι αυτή του τμήματος περιβάλλοντος, που δεν κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και δεν έψαξαν να βρούν που πήγαν τα φορτηγά; Πόσο ασφαλής μπορεί να νοιώθει ο καταναλωτής;

Κουβέντα να γίνεται δηλαδή, δεδομένου ότι κανείς δεν θα απαντήσει ακόμη μια φορά. Θα συνεχίσει η αθλιότητα με ατιμώρητους τους κύρια υπεύθυνους."

Σημείωση: οι φωτογραφίες είναι πραγματικές και αφορούν το συγκεκριμένο περιστατικό.

3 σχόλια:

Panos Konstantinidis είπε...

Πάντως σε ένα παρόμοιο γεγονός ο υπεύθυνος υποβλήθηκε σε πρόστιμο $1,17 εκατομμυρίων. Για να δούμε εδώ πότε θα γίνουμε Ευρώπη;

http://www.treehugger.com/files/2010/02/man-fined-1-million-dollars-for-shipping-trash-overseas.php

Λευκιππος είπε...

Θεοδοτα ,μπραβο!!!! Το Ιστολογιο σου ειναι καταπληκτικο!!! Με μουσικες παρεμβασεις και επικαιρα αδιεξοδα....Στην Ημαθια ξερουν απο....κομποστοποιηση!!!!Γιατι τα πηγαν στη Χωματερη???Για ...παραγωγη κομποστ???

Thomas Xomeritis είπε...

Από Βραζιλία; Μεγάλη εντύπωση μου κάνει. Κάτι μου λέει ότι το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο και όλοι έχουν μυριστεί την ασυδοσία που επικρατεί στην Ελλάδα.