Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2010

Καλή χρονιά σε ωραίο πάρκο!


To παρκάκι που φυτεύτηκε σε κατειλημμένο πρώην πάρκινγκ της Ζωοδόχου Πηγής - Ναυρίνου - Χαριλάου Τρικούπη (εκεί που σκότωσαν πέρυσι το παιδί) είναι πανέμορφο. Πρώτες μέρες του 2010, με λιακάδα και τα φουντωμένα, σχεδόν ανοιξιάτικα δεντράκια, το λοφάκι που σκεπάζει τον σωρό από σπασμένη άσφαλτο και τα καλλιτεχνικά πλακόστρωτα και παγκάκια ήταν μια μεγάλη χαρά!
Περνάω συχνά από' κει, αλλά πριν λίγο καιρό είχα απογοητευτεί, γιατί το παρκάκι έδειχνε μίζερο και θύμιζε γκετοκατάσταση. Τώρα όμως, φαίνεται πως η ομάδα που το έχει υιοθετήσει  για το καλό της γειτονιάς έκανε έργα! Όχι τα μεγάλα έργα που ξέρουμε και χρεωνόμαστε για χρυσά χωρίς να ρωτηθούμε, αλλά πραγματική δουλειά.

 Το πλακόστρωτο μονοπατάκι που κάλυψε όση άσφαλτο έμεινε ανάμεσα στα παρτέρια καλύφθηκε με πολύχρωμες γυαλιστερές ψηφίδες. Και τα χτισμένα παγκάκια είναι αριστούργημα με τα διάφορα σχέδια. Τα παιδιά που το διαχειρίζονται είναι σίγουρα καλλιτέχνες. Και φωνάζουν πως τα πάρκα που δεν έχουμε, δεν χρειάζονται τίποτα σούπερ κονδύλια ή ιδιώτες επενδυτές. Συλλογικότητα χρειάζονται, κοινό κουμπαρά, τσαγανό και φαντασία. Μου' φτιαξαν τη μέρα σήμερα τα Εξάρχεια!

2 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

σου/μας εύχομαι τα Εξάρχεια να μας φτιάχνουν πάντα το κέφι χωρίς ΜΑΤ και δολοφόνους...

Theodota είπε...

Απ'το στόμα σου και στων Εξαρχείων τ'αυτιά Γιάννη!