Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2009

Οι ωραίοι έχουν χρέη...


Φεύγει ο παλιός ο χρόνος και ας κλάψουμε παιδιά. Το 2010 μπαίνει με χρέη για όλους μας πολλά!

Επειδή κάθε αποχωρισμός είναι συγκινητικός, είπα να προσθέσω λίγη συγκίνηση με μια ματιά στο κατά κεφαλήν χρέος που το 2009 κληροδοτεί στο μέλλον. Από το Newsweek λοιπόν (τεύχος 14ης Δεκεμβρίου) και οι έλληνες οι ωραίοι  έχουμε του κόσμου τα μεγαλύτερα χρέη!

Στην εισαγωγή, το αρθράκι λέει:

"Μπορεί η αμερικανική κυβέρνηση να χρωστάει στην Κίνα $799 εκατομμύρια, αλλά όταν μιλάμε για κατά κεφαλήν εξωτερικό χρέος, τότε οι ΗΠΑ χαρακτηρίζονται από σχετική σύνεση. Κυρίως αν συγκριθούν με, ας πούμε, την Ελλάδα, όπου κάθε άνδρας, γυναίκα και παιδί θεωρητικά χρωστάει δυόμιση φορές περισσότερο από τους αμερικανούς.


Έλληνες: $27,746
Βέλγοι: $27,023
Αυστριακοί: $26,502"

Ας το δούμε όμως και αισιόδοξα: οι έλληνες κινούμαστε σε επίπεδα συγκρίσιμα με το Βέλγιο και την Αυστρία. Στο κατά κεφαλήν χρέος κατ'αρχήν και μετά βλέπουμε για τα υπόλοιπα. Άντε, για καλή χρονιά, έβαλα και ένα γιορταστικό στολιδάκι στη σκαναρισμένη σελίδα του Newsweek, μέρες που'ναι...

3 σχόλια:

ecobubble είπε...

Με βάση τα χρέη μου δεν είμαι απλώς ωραία, είμαι το next top model....
Χρόνια πολλά!!!!

Yannis Zabetakis είπε...

http://kontodespoti.blogspot.com/2009/12/blog-post_3838.html

Τα αντικείμενα στις εκθέσεις είναι δύο κατηγοριών: Τα "ωραία", επιθυμητά και σχεδόν όλα προσιτά. Πρόκειται για τις πολυθρόνες, πολυελαίους, χαλιά, ποτά, κρις κραφτ, πισίνες. Στον επισκέπτη αρέσουν και θα ήθελε να τα έχει. Ισως δεν πορεί να αγοράσει αμέσως κρις κραφτ, αλλά μπορεί να φαντασθεί τη μακρινή δυνατότητα, μια μέρα, ποιός ξέρει, να το αγοράσει κι αυτό. Ένα μόνο πράγμα δεν επιθυμεί: να συσσωρεύσει αντικείμενα ενός μόνο είδους. Μπορεί να θέλει ένα σταχτοδοχείο, αλλά όχι εκατό σταχτοδοχεία, μια λαστιχιένα βάρκα, όχι χίλιες...Αν προσέξουμε καλά, αυτά τα "ωραία" αντικείμενα είναι καταναλωτικά αγαθά.

Επειτα υπάρχουν και τα άλλα. Είναι τα "ασχημα", γιατί είναι γερανοί, μπετονιέρες, τόρνοι, εκσαφείς, υδραυλικές πρέσες (στην πραγματικότητα είναι ωραιότατα, πιο ωραία από τα προηγούμενα, αλλά ο επισκέπτης δεν το ξέρει). Μιάς και είναι άσχημα και άβολα, είναι ανεπιθύμητα,

Thomas Xomeritis είπε...

Ευχαριστώ! Όχι για τίποτα, αλλά γιατί έχω τους Βέλγους με συγκαταβατικό και ανήσυχο ύφος να με ρωτούν "τι συμβαίνει με την Ελλάδα;"