Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009

Πετρελαίω Θεού αρνητές...

Χαρτοπόλεμος στη διάσκεψη για το κλίμα μαίνεται από προχθές στο βασίλειο της Δανημαρκίας. Με τη διαρροή ενός απαράδεκτου εγγράφου της δανικής προεδρίας για έσχατο συμβιβασμό σε περίπτωση ναυαγίου, αλλά και αντίστοιχων σχεδίων από άλλες αντιπροσωπείες στις διαπραγματεύσεις της Κοπεγχάγης, η 15η διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή δείχνει να γλιστράει πάνω στους πάγους που λιώνουν...

Όπως εξελίσσονται μέσα στις πρώτες μέρες της διάσκεψης, οι διαπραγματεύσεις της Κοπεγχάγης αποδεικνύουν πόσο κοντόχοντρη είναι η πολιτική και οι πολιτικοί, όταν πέφτουν στο τραπέζι προβλήματα που απαιτούν μακρόπνοες λύσεις και ριζικές αλλαγές. Με νέο όπλο τα email που χακεύτηκαν από το Climate Research Unit του University of East Anglia ανά χείρας, οι αρνητές της κλιματικής αλλαγής απολαμβάνουν τα φρούτα από τους σπόρους συνωμοτικής άγνοιας που φυτρώνουν εύκολα σαν ζιζάνια και βολεύουν.

Αρνητές της κλιματικής αλλαγής. Μια ευκαιριακή και τουλάχιστον φαινομενικά ετερόκλητη συμμαχία πετρελαιάδων, κάποιων θρησκευόμενων φονταμενταλιστών χριστιανών (κυρίως), αλλά και κατά συρροήν αρνητών του οτιδήποτε. Νεότερη εξέλιξη, η γνωστή για τις επιστημονικά κλονισμένες απόψεις της Σάρα Πέϊλιν, η οποία καλεί τον Ομπάμα να επιστρέψει στην πατρίδα μόνο με το νόμπελ και χωρίς να πατήσει πόδι στην Κοπεγχάγη.

Την επόμενη βδομάδα καταφθάνουν στην Κοπεγχάγη οι ηγέτες και ξεκινούν οι σκληρές διαπραγματεύσεις. Αν οι προβλέψεις γίνουν αλήθεια, τότε πετρελαίω Θεού ούτε νομικά δεσμευτική συνθήκη θα έχουμε, ούτε συγκεκριμένες και σοβαρές δεσμεύσεις για μειώσεις εκπομπών, ούτε και την απαραίτητη ενίσχυση προς τους αναπτυσσόμενους...

4 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

http://www.zabetakis.net/?p=1942

The story goes on…
Few days ago, we found out
about a fake paper in Nature
The editors tried to
support their journal.
However, this editorial is a piece of scientific ignorance and political manoeuvre of really low standards!
Nature has published a fake paper and instand of offerring an apology 11 years later…they are trying stubbornly to support their mistake!
I would expect the Editors of the most prestigious journal in Science to have been aware of the words “sorry”…and “fair”.
Obviously …not! They set an awful example for all Academics worldwide…
In Science, in Politics and in Life, we are only humans…we can all make mistakes! But some of us we got the guts to accept them and say sorry.
Some others, they are going straight to Paradise…[with no faults in their CVs...]

Yannis Zabetakis

Theodota Nantsou είπε...

Κάλή σου μέρα Γιάννη. Από το σχόλιό σου κρατάω το "we are only humans…we can all make mistakes". Προφανώς και πολλοί επιστήμονες είναι κατώτεροι των επιστημονικών περιστάσεων και των δεδομένων που χειρίζονται. Στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, αυτό ισχύει για επιστήμονες και από τις δυο "πλευρές". Σίγουρα όμως η ανεπάρκεια κάποιων δεν αρκεί για να καταρρίψει την πραγματικότητα της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής. Απλά, χρησιμεύει ως εργαλείο στους ταγμένους αρνητές...

Με τα μάτια στραμμένα προς Κοπεγχάγη μεριά, διατελώ όλως υμέτερη!

Yannis Zabetakis είπε...

μετά την διαφαινόμενη 100% αποτυχία της Κοπεγχάγης...

καιρός να εστιάσουμε στα σημαντικά...

το εξής ένα

http://environmentfood.blogspot.com/2009/12/blog-post_11.html

το νερό...


[φιλιά στα μωρά]

Thomas Xomeritis είπε...

Ανάμεσα στους αρνητές της κλιματικής αλλαγής είναι και ομάδα επιστημόνων που παρουσιάζουν τις αμφιβολίες τους μ'επιχειρήματα και σοβαρό τρόπο. Σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος παρά στείρα αντιπαράθεση.