Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009

Μοναδικό μνημείο συνδικαλιστικού λόγου!!!


Αυτή η επιστολή είναι αυθεντική (http://www.sptmte-dei.gr/?p=370). Την παραθέτω χωρίς καμία επέμβαση και σχολιασμό!

Προς Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας &
Κλιματικής Αλλαγής κ. Τ. Μπιρμπίλη
Προς Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτη


Με «πολύ χαρά», τις τελευταίες μέρες βλέπουμε ένα καταιγισμό «βαρύγδουπων» άρθρων εναντίον του «κακού λιγνίτη», σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, σχετικά με δηλώσεις «ανθρώπων σας», που μπαινοβγαίνουν στο Υπουργείο που εσείς ηγείσθε και αρκετοί από αυτούς είναι και σύμβουλοί σας.

Μόνο που αυτά τα «λαχανί» ανθρωπάκια (λαχανί λόγω των οικολογικών ανησυχιών τους) που εμφανίζονται με ιδιότητες βαρυσήμαντες όπως «υπεύθυνος εκστρατειών πολιτικής του WWF» ( στρατηλάτης) ο ένας, «υπεύθυνος για θέματα ενέργειας της Greenpeace» ο άλλος, θα πρέπει να μάθουν αν δεν ξέρουν, ότι για 60 περίπου χρόνια η Χώρα μας έχει ασφάλεια επάρκειας σε ηλεκτρενέργεια και φθηνή KWH από την ΔΕΗ που αξιοποίησε και αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εθνικό μας καύσιμο, τον λιγνίτη.

Κυρία Υπουργέ & Κύριε Υφυπουργέ, μάθετε ότι και εμείς ως εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουμε οικολογικές ανησυχίες, γιατί και εμείς παιδιά μεγαλώνουμε και ασφαλώς θέλουμε ένα καλύτερο αύριο.

Επανειλημμένως σας έχουμε δηλώσει ότι συμφωνούμε στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, άλλωστε η ΔΕΗ πρωτοστάτησε και σε αυτόν τον τομέα, όχι μόνο στη Χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη.

Πολιτικές όμως διαφόρων κυβερνήσεων, την «σταμάτησαν» σε αυτό τον σημαντικό τομέα, προκειμένου να αναπτυχθούν «λαχανί» επιχειρηματίες ιδιώτες και σε αυτόν, χρησιμοποιώντας το «κnow hοw» της ΔΕΗ που απλόχερα τους έδωσαν οι Διοικήσεις της, κατόπιν εντολής «άνωθεν». Έτσι για την ιστορία.

Κυρία Υπουργέ, Κύριε Υφυπουργέ

Τα συμφέροντα στην υπόθεση της Ηλεκτρενέργειας, ξέρουμε όλοι μας, ότι είναι τεράστια και αυτές οι πρωτοβουλίες των «ανθρώπων σας», μας κάνουν ιδιαίτερα καχύποπτους.

Θα πρέπει να μάθετε αν δεν ξέρετε, ότι το προηγούμενο διάστημα ως εργαζόμενοι στην Μεγαλύτερη Επιχείρηση της Χώρας, αναγκασθήκαμε να προχωρήσουμε σε έντονες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, γιατί με πρόσχημα τον «ανταγωνισμό», κάποιοι προσπάθησαν να κάνουν τη ΔΕΗ πολύ μικρή, με διάφορες μεθόδους, προκειμένου να νιώσουν ασφάλεια οι ιδιώτες ψευτοεπενδυτές.

Δυστυχώς βλέπουμε και σήμερα, με άλλη μεθοδολογία, ότι κάποιοι άλλοι τώρα συνεχίζουν να παλεύουν για το «κόντημα» της ΔΕΗ, χρησιμοποιώντας αυτά τα «λαχανί» ανθρωπάκια σας, ως «λαγούς» με πρόσχημα την ρύπανση, ώστε να αναγκάσετε τη ΔΕΗ σε σβήσιμο μονάδων, προκειμένου μονάδες βάσης να είναι μόνο αυτές των ιδιωτών δηλαδή του εν δυνάμει καρτέλ της Ηλεκτρενέργειας και η μεγάλη ΔΕΗ να γίνει ο «καρπαζοεισπράκτορας» της όλης ιστορίας.

Απ’ ότι φαίνεται η «τιμή» αυτών των «λαγών συμβούλων σας» είναι χαμηλή και προκύπτει από το πόσο βιάζονται να γίνουν επικίνδυνοι.

Κυρία Υπουργέ αν δεν τους διώξετε εδώ και τώρα, σημαίνει ότι τους αβαντάρετε.

Μας ρίξατε το γάντι και σας δηλώνουμε ότι ήδη το σηκώσαμε.

Η υπόθεση της ηλεκτρενέργειας δεν είναι «γιορτή των ερωτευμένων», όλο λουλουδάκια, πουλάκια και τιτιβίσματα, όπως εσείς θέλετε να παρουσιάσετε.

Σοβαρευτείτε και σκύψτε το κεφάλι επάνω στα ζητήματα, σηκώστε τα μανίκια όπως λέει ο Πρωθυπουργός και δουλέψτε ώστε η ΔΕΗ να αναπτύξει το επενδυτικό της πρόγραμμα, να αντικατασταθούν άμεσα μονάδες ρυπογόνες, με νέες σύγχρονες αντιρρυπαντικής τεχνολογίας , με καύσιμο τον λιγνίτη ώστε να συνεχίσουμε να έχουμε ασφάλεια ως Χώρα σε αυτές τις δύσκολες εποχές για τα ενεργειακά ζητήματα.

Κλείνοντας, έτσι απλά για την ενημέρωσή σας:

Εσείς είστε Υπουργοί της Κυβέρνησης του Ελληνικού λαού και όχι ενδιάμεσοι.

Καλό το περιβάλλον και συμφωνούμε απόλυτα με την ανάπτυξη των ΑΠΕ και τους στόχους του 20-20-20 για το 2020.

Θα συμφωνήσουμε σε κάθε πρωτοβουλία σας (παρακολουθούμε), προκειμένου να σταματήσουν τα φαινόμενα Ασωπού τον οποίο κάποιοι τύποι ιδιώτες έχουν γεμίσει με καρκινογόνες ουσίες και ενώ υποτίθεται ότι έπαιρναν πρόστιμα, ως δια μαγείας εξαφανίζονταν. Τα φαινόμενα αυτά να σταματήσουν εδώ και τώρα. «Ασωποί» στην Χώρα μας δυστυχώς υπάρχουν πολλοί.

Θα συμφωνήσουμε σε κάθε πρωτοβουλία σας, για μεγάλη ΔΕΗ με βασικό καύσιμο, το Εθνικό μας καύσιμο τον λιγνίτη.

Συμφωνούμε με το Rock ντύσιμό σας και με τις «γνώσεις» σας.

Την συμμετοχή μας αν τη θέλετε θα την έχετε. Την ανοχή μας την έχετε.

Μην κάνετε όμως το λάθος και το θεωρήσετε αδυναμία μας.

Η ΔΕΗ και η ηλεκτρενέργεια δεν είναι «εντελβάϊς» ούτε «ορχιδέες».

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και ο Ελληνικός Λαός δεν είναι «αγρότες που μόνοι ψάχνουν».

Και από σκληρό Rock αν χρειαστεί ξέρουμε και «διδακτορικό» του πεζοδρομίου αποκτούμε όταν έχουμε δίκιο.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ κυρία Υπουργέ : THE GAME IS OVER.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ. ΒΑΡΣΑΜΗΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

5 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Βρε τον Βαρσάμη....
Τι μάγκας!!!
Τι οικολόγος!!!!!

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Απίστευτο!!!!!!!!!

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

ecobubble είπε...

Μάγκας- συνδικάλας....αφήστε κάτω τον λιγνίτη μου γιατί θα σας θερίσω...Τέτοια αγάπη, τέτοια οργή, τέτοια αποφασιστικότητα, ούτε παιδί του να ήταν....

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ με το στυλ του.

Κατανοώ όμως αυτό που λέει: μην αφήσετε τη ΔΕΗ (περιουσία του λαού) να απαξιωθεί ώστε να κερδίσουν ορισμένοι άλλοι (ιδιώτες βιομήχανοι που παράγουν ενέργεια) σε βάρος των Ελλήνων. Να αναπτύξει η ίδια η ΔΕΗ τις ΑΠΕ. Μπορεί.
Π.χ. στη ΔΕΗ απαγόρευσαν να κάνει επενδύσεις σε νέες μονάδες "για να ενισχύσουν τον ανταγωνισμό". Δηλαδή, να μπουν οι ιδιώτες ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ στο παιχνίδι. Γιατί;

S G είπε...

"Δηλαδή, να μπουν οι ιδιώτες ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ στο παιχνίδι. Γιατί;"

το ειπες στην προηγουμενη προταση! για να ενισχυσουν τον ανταγωνισμο! Αν η ΔΕΗ εχει μεριδιο αγορας 95% δεν μπορουμε να μιλαμε για ανταγωνισμο.

Κατα τα αλλα το κειμενο εκτος απο χαμηλο επιπεδο γενικα κερδιζει σιγουρα βραβειο για την βαρυτερη καταχρηση εισαγωγικων. Συγγνωμη, "εισαγωγικων".

Theodota είπε...

Αγαπητή μου esp0ir, ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Δεν είμαι σίγουρη ότι λέει ακριβώς αυτό που διαβάζεις. Μάλλον λέει ότι "αφού εμείς λιγνίτη σπουδάσαμε, εσείς λιγνίτη θα συνεχίσετε". Άλλωστε η "ΔΕΗ Ανανεώσιμες" έχει σοβαρό μερίδιο στην αγορά των ΑΠΕ και ανταγωνίζεται με πολύ ίσους όρους τους ιδιώτες επενδυτές που σε μεγάλο βαθμό δεν είναι καθόλου καλύτεροι από την ίδια...

SG καλησπέρα. Συμφωνώ προφανώς μαζί σου, όπως και με την esp0ir για το ύφος. Καλώς ή κακώς ζούμε σε οικονομία ανταγωνισμού που τουλάχιστον επί της αρχής δεν πριμοδοτεί τα μονοπώλια, κρατικά ή ιδιωτικά... Συχνά όμως ούτε ο ανταγωνισμός δεν αποβαίνει προς όφελος του περιβάλλοντος, αλλά έχει ως αποτέλεσμα περιβαλλοντικές "εκπτώσεις". Δεν έχω χρυσή λύση. Μόνο προβληματισμό...