Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009

Το κρατικό αυτοκίνητο του λαού

Σε έναν άλλο πιθανό κόσμο, έρχεται ένας υπουργός και σου λέει: "σφίγγουμε τα ζωνάρια, ένεκα η λιτότης. Για πρωτοτυπία, εγώ δεν αρχίζω το σφίξιμο από τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά από τα δεκάδες χιλιάδες κρατικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν δώθε κείθε για ψύλου πήδημα, καίνε τα μαλλιά τους, ξερνάνε βρώμα στα μούτρα μας και παραείναι πολλά".

Κι'εσύ που είσαι αντιπολίτευση εδώ, στον δικό μας πραγματικό και μάταιο τούτο κόσμο, τι του απαντάς; Μα φυσικά ότι απάντησε το ΚΚΕ στον Υπουργό Οικονομικών! Ότι δηλαδή "Με κόλπα και με αμφίβολης αξίας εξαγγελίες για τα κρατικά αυτοκίνητα, η κυβέρνηση επιχειρεί να στρέψει την προσοχή του λαού στη διαχείριση των «ψιλών» του ταμείου, κι όχι στη μεγάλη ληστεία των εργαζομένων από όλα τα τμήματα της πλουτοκρατίας".

Γιατί οι 2,6 εκατομμύρια ημερήσιες μετακινήσεις κρατικών οχημάτων σε σύνολο 6,5 εκατομμυρίων στο Λεκανοπέδιο Αττικής αποτελούν λαϊκό κεκτημένο και αναφαίρετο δικαίωμα του έλληνα δημοσίου υπαλλήλου!

Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε...

2 σχόλια:

ecobubble είπε...

Απορώ, γιατί απορείς :)

Yannis Zabetakis είπε...

ζήτω το ΚΚΕ τσι οικολογίας, i.e. Ο.Π.
βλ. κι εδώ
http://www.zabetakis.net/?p=1684

Αν συνεχίσουμε να κλείνουμε πόρτες εξουσίας έτσι…θα μείνουμε για πάντα το ΚΚΕ της οικολογίας…

Αλλά, η ζωή δεν γουστάρει …καθολικές αρνήσεις. Εκεί έξω, στο Ληλάντιο, στα Στύρα, στη Μεσσαπία, υπάρχει κόσμος που έχει δικαίωμα σε καθαρό νερό, δικαιούται μια ζωή χωρίς ρύπους, μια ζωή με Αξιοπρέπεια…