Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

Μόρτισσα

Δεν ξέρω γιατί πάντα λάτρευα τις ελληνικές ταινίες. Τις ασπρόμαυρες. Ίσως επειδή άφηναν μια νοσταλγία για μια Ελλάδα που είχε αλλάξει και δεν είχα γνωρίσει, ή επειδή τα πράγματα ήταν όσο ξεκάθαρα δεν είναι στην πραγματική ζωή, μπορεί ακόμα και να ήθελα να μοιάσω σε κάποιες από τις αστεράτες ηθοποιούς που έγραφαν ιστορία σε μαύρο-άσπρο.

Από τις πολύ αγαπημένες μου ηθοποιούς ήταν η Σπεράντζα Βρανά, η μόρτισσα με τα αξέχαστα τσιτάτα. Που ποτέ δεν γκρίνιαξε, ποτέ δεν μιζέριασε, έμπαινε στην οθόνη και όλοι έκαναν στην πάντα και διεκδικούσε με φοβερές ατάκες μια θέση που καμία κοινωνία δεν έδινε στις γυναίκες.

Και τη θυμήθηκα πολλές φορές αυτές τις μέρες των εκλογών, αφού στους περισσότερους που μας τάζουν λαγούς και πετραχήλια θα ήθελα να πω: "Άει πάενε ρε! Άει πάενε να μη σε στείλω στην οδόν Αιόλου για καρίκωμα!"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κι εγώ λατρεύω τις ελληνικές ταινίες αλλά δεν έχω δει καμία με την Σπεράντζα Βρανά .Ισως λόγω ηλικίας ,μου ρίχνεις μερικά χρονάκια !!! Χθες όμως σε ένα 5λεπτο αφιέρωμα που είχε στις ειδήσεις στην ΣΒ είδα σκηνή από μία ταινία με τον Φωτόπουλο...αυτή καλοντυμένη (πόρνη),στην τρίχα που λέμε ,και αυτός φτωχός στον οποίο δεν έδωσε καμία σημασία όταν πέρασε από μπροστά του ,και της λέει "μανδάμ ! εσύ ντύνεσαι επί πιστώσει κ γδύνεσαι τοις μετρητοίς " μ αρεσε πολύ η ατάκα και θα ψάξω να βρω ποια ταινία είναι. τοτα

Theodota Nantsou είπε...

Έλα βρε, η "Κάλπικη Λίρα" είναι. Ταινιάρα!

Μα τι ακριβώς εννοείς με το σχόλιο για την ηλικία; Σε πνευματική ή σωματική ηλικία αναφέρεσαι; Για να ξέρω δηλαδή! :-))))