Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009

Πλυντήριο οικολογικών εγκλημάτων

Ο Tom "ζωγραφίζει" κάθε πρωί στην Πλάκα
Και αίφνης, το χρόνιο σκάνδαλο της χρόνιας ελληνικής πολιτικής μαλάκυνσης, η εκτροπή του Αχελώου, ανήχθη σε ζήτημα προεκλογικής αντιπαράθεσης δυο υποψήφιων πρωθυπουργών! Από μια εκτός τόπου ερώτηση της δημοσιογράφου Σίας Κοσιώνη προς τον Γιώργο Παπανδρέου, ο σουφλοκίνητος πρωθυπουργός μας αποφάσισε να στριμώξει τον αντίπαλό του ρωτώντας:

«Σε κάθε περίπτωση όμως θέλω εδώ να σας θέσω και ένα ερώτημα. Χθες στη κουβέντα που είχαμε είπατε για ένα μεγάλο έργο, σημαντικό έργο, το οποίο το υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις, ξεκίνησε μάλιστα ως βασικός στόχος προηγούμενης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, το μεγάλο έργο του Αχελώου. Χθες είπατε ότι αυτό θα το σταματήσετε, παρότι διαχρονικά πολλές κυβερνήσεις έχουν επενδύσει πάρα πολλά χρήματα σε αυτό. Θέλω να ξεκαθαρίσετε σήμερα απόλυτα την θέση σας.»
Και ο Παπανδρέου, χωρίς να στρίψει ευθέως από αυτό το οικονομικό και οικολογικό έγκλημα που τίποτα απολύτως δεν θα προσφέρει στους θεσσαλούς αγρότες, χωρίς να αποστασιοποιηθεί ευθέως από τα τεράστια κατασκευαστικά τραστ που το σπρώχνουν στην πλάτη μας, απάντησε:

«Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω κάτι από την προηγούμενη ερώτηση σε ότι αφορά τον Αχελώο. Ποτέ δεν είπα να σταματήσουμε, είπα να επαναξιολογήσουμε το σύνολο του προβλήματος των υδάτινων πόρων στη χώρα μας, διότι είναι μια περιουσία η οποία όλο και περισσότερο με τις κλιματικές αλλαγές πρέπει πάση Θεού να το προστατεύσουμε. Αυτό είπα και αυτό θα κάνουμε. Από εκεί και πέρα οι ανάγκες που έχει η Θεσσαλία είναι ανάγκες τις οποίες πρέπει να υπηρετήσουμε.»

Και καλά, ο Παπανδρέου απάντησε διπλωματικά, σε μια προσπάθεια προφανώς να αποφύγει την αντισυσπείρωση των θεσσαλών αγροτοπατέρων που δύσκολα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει. Ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος όμως σε θέματα περιβάλλοντος, ο «οικολόγος» Σπύρος Κουβέλης που άλλα έλεγε όταν έπαιζε τον οικολόγο πριν από 12 χρόνια, τι λόγο είχε να βάψει πράσινο ένα έργο που είναι περιβαλλοντικά κατάμαυρο; Ακούστε τι δήλωσε και βγήκε βασιλικότερος του βασιλέως στο ΠΑΣΟΚ:

Έχουμε και λέμε λοιπόν: οι μόνοι που έχουν τη δύναμη να τα βάλουν με την τεράστια πίεση από κατασκευαστικές και κολλημένους αγροτοπατέρες ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ δια του αρχηγού του μάλλον στρίβει, αλλά δια του «οικολόγου» του ξαναστρίβει. Οι λοιποί είναι για οικολογική λύπηση!

6 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

http://environmentfood.blogspot.com/2009/09/d.html

χααχαχα!

αχελώος και κλήση στη μηχανή του...

έχει χάσει την μπάλα τελείως!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠίστευτη υποκρισία! Είναι να μένεις άφωνος!

man

Yannis Zabetakis είπε...

το παραπάνω λινκ το άφησα και στο BLOG του... για να δει και την κληση και να μας πει αν είναι όντως δικιά του!

γουστάρω πολύ την ανακοίνωση του WWF για τη νέα κυβέρνηση!

πρόταση
να κάνουμε πρόβλεψη πόσα από αυτά τα bullets ΔΕΝ θα κάνει το ΠΑΣΟΚ... !

τι λες;

alepou είπε...

Οχι τίποτα άλλο, θα προχωρήσει ο Αχελώος και θα τρίβει ο μαλάκας ο Σουφλιάς τα χεράκια του. Τι να πει κανείς, τι να ευχηθεί και σε τι να ελπίσει...

Theodota είπε...

alepouδίτσα, λες και κακές λέξεις ε; Έτσι σκέφτομαι κι'εγώ και σκάω!

Γιάννη, πολύ ενδιαφέρον θα έχει! Να βάλουμε και στοιχήματα.

Thomas Xomeritis είπε...

Επαναξιολόγηση του προβλήματος των υδάτινων πόρων στη χώρα (πρόσεξε όχι στη Θεσσαλία) σημαίνει (α) ότι δεν είναι τόσο οξύ όσο νομίζαμε ή (β) ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Αν ισχύει το (α) προφανώς ισχύει και για τη Θεσσαλία, επομένως η εκτροπή δεν εξυπηρετεί σε τίποτα γιατί κάλλιστα μπορεί να προταθεί το πολύ απλό της ορθότερης διαχείρισης των περιφερειακών πόρων. Αν ισχύει το (β) το έργο θα βελτιώσει ίσως στην κατάσταση στη Θεσσαλία, αφού τελικά είναι χειρότερη από ότι πιστεύουμε, αλλά σίγουρα θα στείλει την κατάσταση στον πάτο στη δυτική Ελλάδα.

Όσο για το «…Στο μέτρο που είναι απαραίτητο στο υδατικό ισοζύγιο, δεσμευόμαστε για τη μεταφορά νερού, με παράλληλη παραγωγή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας…» επί της ουσίας τίποτα δεν είναι απαραίτητο στο υδατικό ισοζύγιο εκτός αν απαιτήσεις παραπάνω από ότι μπορεί να σου δώσει. Το προσπερνάμε, ακαδημαϊκή η συζήτηση, ο πολιτισμός μας έχει τις ανάγκες του και το μπάνιο μου εγώ το έχω σε καθημερινή βάση.

Αλλά αυτό το πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, αυτό αν το ακούσουν οι αμερικανοί φίλοι οικολόγοι του Κουβέλη, που σίγουρα έχουν καθίσει στα ίδια συνέδρια με τον Σπύρο και που έχει καεί, δεκαετίες τώρα η σκούφια τους, με τις «πράσινες» ηλεκτρικές ενέργειες σε Colorado, Columbia, Snake και βάλε, θα κάνουν χαρακίρι.

Αν πετάει ο γάιδαρος τότε γιατί να μην υπάρχουν και πράσινα άλογα;