Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2009

Περίοδος ελπιδολογίας και χαζοχαράς

Θα ήθελα να κάθομαι σε ένα καφενείο ή στα παγκάκια του Ζαππείου που από προχθές πήραν προεκλογική φωτιά. Εκεί δηλαδή όπου ψήνονται και λύνονται όλα τα προβλήματα της χώρας και των περιχώρων. Οι προεκλογικές περίοδοι πάντα έβρισκα ότι έχουν μεγάλη πλάκα, γιατί όλοι γυαλίζουν και μας τάζουν καθρεφτάκια και τρομερά μπιζουδάκια που τη βρίσκω να αναλύω και να συγκρίνω. Άσε τα ρεσιτάλ ευαισθησίας, ελπιδολογίας και χαζοχαράς.
Κάθομαι όμως μπροστά στο κομπιούτερ, δουλεύω μανιωδώς, παρακολουθώ τη ροή των ειδήσεων και ξεκλέβω καμία ματιά προς διάφορα μπλογκ. Από το ηλεκτρονικό καφενείο λοιπόν, και επειδή με έπιασε μια πολιτική ευαισθησία βλέποντας το σημειωματάριο του Τσαλαπετεινού, λέω να ψαχτούμε καλύτερα αυτή τη φορά, πριν ψηφίσουμε λαμόγια, όπως πολλά από αυτά που στείλαμε στην προηγούμενη Βουλή.

Λοιπόν θυμήθηκα το πολύ καλό μπλογκ «
Αξιολόγηση Βουλευτών», ένα πολιτικό εντελώς καφενείο, όπου ο καθένας σχολιάζει τους νυν βουλευτές και ευρωβουλευτές. Και επειδή πολλοί από αυτούς θα κατέβουν σε περιφέρειες και θα ορμήσουν να μας φιλήσουν στις λαϊκές, δείτε τι ψάρεψα για μερικούς:

ΝΔ: Απολαύστε διαλόγους για υπουργάρες της πλέον αποτυχημένης κυβέρνησης, όπως ο αυτοκράτωρ Σουφλιάς, ο πλασιέ δασικών αποχαρακτηρισμών Θανασάκης Μπούρας, ο ιδιοκτήτης αναψυκτηρίου και πάντα φιλόξενος προς τους μετανάστες Βασίλης Μαγγίνας, ο εντιμολογιώτατος Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο λόρδος Βύρων. Απολαύστε επίσης και τον κακό χαμό για την (επόμενη πρωθυπουργό;) Ντόρα.


Βουλευτές ΠΑΣΟΚ: Διαβάστε σοβαρά έως φαιδρά σχόλια για πολλούς που θα δούμε μπροστά μας στη νέα κυβέρνηση. Καταγγελίες σοβαρές για τον


Βουλευτές ΚΚΕ: Ομόθυμα καλά σχόλια μόνο για τον Κώστα Καζάκο. Εντελώς απαξιωτικά για τον Γιάννη Πρωτούλη και τον κόκκινο κολοσσό Ορέστη Κολοζώφ (από προηγούμενη θητεία), έτσι κι’ έτσι για τη Λίλα Καφαντάρη.

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Μια η εσωτερική φαγωμάρα και η πορεία διάλυσης εις τα εξ ων συνετέθη, μια ο Δεκέμβρης και το εκπαιδευτικό, αξίζει να διαβάσετε τον καταιγισμό σχολίων για τον Κοροβέση και τον Ψαριανό. Ενδιαφέρον επίσης έχει και η μεγάλη απόκλιση σχολίων για τον Φώτη Κουβέλη.Βουλευτές ΛΑΟΣ: Καλά, ούτε να το συζητήσω δεν θέλω. Αξίζει όμως να γελάσετε με τα σχόλια για Βορίδη και Άδωνη. Γελάστε, γιατί δεν αξίζουν ούτε ένα δάκρυ.Οι λοιποί εξωκοινοβουλευτικοί τη γλιτώνουν προς το παρόν, πλην Τρεμόπουλου (που παραδόξως έχει μόνο πέντε χαζο-σχόλια), αλλά θα βρούμε τρόπο να μάθουμε πριν το ρίξουμε το κουκί.


Να ψηφίσουμε λοιπόν ότι και όποιον δεν θα μας κάνει να μετανιώσουμε. Αν τον βρείτε, πείτε μου κι’ εμένα!
Σπύρο Κουβέλη, απολαυστικά για τον Θόδωρο Πάγκαλο, καυστικά για τον Χρήστο Παπουτσή, αποκαλυπτικά αλλά και πικρόχολα για τη Βάσω Παπανδρέου. Οι απόψεις διίστανται για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Χάρη Καστανίδη.

1 σχόλιο:

Yannis Zabetakis είπε...

φοβερή ανάρτηση!

δες κι αυτό για το πόσο επικίνδυνο είναι το ΠΑΣΟΚ...

http://environmentfood.blogspot.com/2009/09/blog-post_05.html