Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2009

Γεια σου Αλέκα με την οικολογία σου!

Είπε η Αλέκα να ακολουθήσει τον Αλέκο και τον Αλέξη σε ένα δρόμο οικολεγιάς, αλλά έπρεπε να τους τη βγει πιο αριστερούτσικα. Δεν της έφταναν λοιπόν οι γνωστοί άγνωστοι καπιτάλες και ιμπεριάλες που μας κάνουν τον πλανήτη μαντάρα, ούτε τα μεγαλοσυμφέροντα που καίνε τα δάση. Και την έπεσε στις περιβαλλοντικές οργανώσεις που και καλά πουλιούνται κι’ αγοράζονται από τα μεγάλα συμφέροντα και λυμαίνονται τους οικολογικούς αγώνες της εργατικής τάξης και του λαούΚαλά συντρόφισσα, να’σαι σίγουρη ότι όσοι μιλάνε για οικολογίες σήμερα, τους ιστορικούς αγώνες του τιμημένου ΚΚΕ για το περιβάλλον προσπαθούν να σφετεριστούν. Και παίρνουν βαθιές ανάσες υγείας από τις δεκαετίες της οικολογικής δικτατορίας του προλεταριάτου στην ΕΣΣΔ και τις λοιπές δημοκρατίες. Άσε που επιμένουν, οι απαράδεκτοι, να αγνοούν την οικολογική και κοινωνική αξία κομμουνιστών πατέρων


Ευτυχώς συντρόφισσα που μας ξύπνησες από τον βαθύ λήθαργο. Ποτέ δεν θα φανταζόμασταν πως μόνη λύση στην οικολογική κρίση είσαι εσύ και το τιμημένο. Ποτέ δεν θα βλέπαμε ότι τα πάντα είναι μια συμπαιγνία οικολογικών οργανώσεων και μεγαλοσυμφερόντων.


Αν οι οικολογικές οργανώσεις μιλάνε για τα συμφέροντα που λυμαίνονται τα δάση και προτείνουν κρατικές παρεμβάσεις για την προστασία τους, πέφτουν μόνοι στη φωτιά για να τη σβήσουν και τρέχουν σε εισαγγελείς για να κάνουν τη δουλειά που δεν κάνουν ούτε οι κρατικές υπηρεσίες ούτε οι σύντροφοι της ΚΝΕ, γράφ’τους στα κόκκινα παπούτσια σου. Αν οι οικολογικές οργανώσεις ζητάνε γενναίους πολιτικούς που θα «σπάσουν αυγά» για να τα προστατεύσουν, μη μασάς, δεν μιλάνε για σένα. Κανένας συντρόφισσα δεν μιλάει για σένα, εσύ είσαι αλλού!


Υποσημείωση 1: Διαβάστε την απάντηση WWF στις δηλώσεις Παπαρήγα, εδώ.
Υποσημείωση 2: Η εικόνα είναι αναπροσαρμογή από σκίτσο του εξαιρετικού καλλιτέχνη
Βαγγέλη Παυλίδη.

5 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

κι εγώ που νόμιζα πως οικολόγος είναι ο Σπύρος ο Κουβέλης του ΘΑ.ΣΟ.Κ.?

Theodota είπε...

Νόμιζες, αλλά την πάτησες Γιάννη μου. Η Αλέκα σπάει αυγά για την οικολογία, όχι τυρόγαλα!

Prokopis Doukas είπε...

Οικο-λογικό σημαίνει οτι έχω λογική για τα του οίκου μου, ενώ οικο-λογιστικό οτι δεν δέχομαι λογιστές για τα του οίκου μου. Άρα γιατί αμφισβητείς την οικολογική κατεύθυνση της ηγεσίας του Περισσού, τα τελευταία χρόνια; :-)

Thomas Xomeritis είπε...

Μη βαράτε όλοι μαζί. Ένας, ένας.

Theodota είπε...

Προκόπη, εκ του περισσού, εκ του περισσού όσα λέω για τον Περισσό!