Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009

Κλάψτε μπλόγκερς, κλάψτε!

Τελικά, η αυριανή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, αυτή για τις δασικές πυρκαγιές, είναι οργανωμένη από ομάδα που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ομάδα ΠΑΣΑ οργανώνει λοιπόν την δήθεν διαμαρτυρία των μπλόγκερς και όχι οι ανεξάρτητοι, ανένταχτοι και ανεξάντλητοι μπλόγκερς, όπως το 2007.
Κλάφτε μπλόγκερς, κλάφτε! Φέτος, μας πρόλαβαν οι πολιτικά ενταγμένοι...

8 σχόλια:

redpunk67 είπε...

Για να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους.
1. Τη συγκέντρωση ΔΕΝ τη διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Πρωτοβουλία για την Αντισυστημική Αριστερά (η οποία αποτελείται από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ) έριξε απλώς την ιδέα. Δεν την διοργανώνει ούτε η ΠΑΣΑ.
2. Αυτήν την ιδέα την ενστερνίστηκαν πολλά μπλογκς και κάλεσαν και αυ΄τοί με τη σειρά τους. Άρα, αν θεωρήσουμε ότι κάποιος "διοργανώνει" αυτή τη συγκέντρωση, είναι όντως οι μπλογκερς. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι την διοργανώνει κανείς. Ή μάλλον τη "διοργανώνει" ο κάθε ένας που θα μετάσχει σε αυτήν. Αυτό είναι και η ουσία της αυτοοργάνωσης των πολιτών (και στην οποία πιστεύουμε).Οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να έρθει εκεί και να πει αυτά που νομίζει με τον τρόπο που νομίζει. Εμείς πάντως θα είμαστε εκεί.
3. Το ότι η Πρωτοβουλία για την Αντισυστημική Αριστερά έχει μπλογκ δεν κατατάσσει αυτομάτως τα "μέλη" της στους μπλόγκερς; Ή για να είσαι μπλόγκερ απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην είσαι ενταγμένος πουθενά;
4. Το ότι κάποιοι, για λόγους οικονομίας του λόγου ενδεχομένως, έγραψαν γενικώς και αορίστως "μπλόγκερς" δεν σημαίνει ότι έκρυψε κανείς την ταυτότητά του. Η έκκληση της Πρωτοβουλίας το γράφει καθαρά: "Η Πρωτοβουλία για την Αντι-συστημική Αριστερά κάνει δημόσια έκκληση για κοινή δράση και συντονισμό των bloggers και των ενεργών πολιτών όπου με κάθε τρόπο (SMS, τηλέφωνα κλπ) να μεταδώσουν το ακόλουθο μήνυμα" (και ακολουθεί το μήνυμα).
Αυτά για την αποκατάσταση των πραγμάτων.
Με τιμή
Κώστας Λεγάκης
συμμετέχων στην Πρωτοβουλία για την Αντισυστημική Αριστερά

Theodota είπε...

Γεια σου φίλε και ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις.

Πιθανώς οι άνθρωποι, μπλόγκερς και smsάδες που είχαν την ιδέα - πρωτοβουλία της διαμαρτυρίας του 2007 να ήταν κάπου πολιτικά ενταγμένοι. Οι περισσότεροι είμαστε και καλά κάνουμε. Αυτό όμως τότε δεν το έβαλαν μπροστά και δεν δήλωσαν πολιτικές ταυτότητες. Η διαμαρτυρία λοιπόν ήταν όντως αυθόρμητη και ανένταχτη.

Κακά τα ψέματα Κώστα, όταν οργανώνεις διαμαρτυρία και ως διοργανωτής δηλώνεις πολιτική ταυτότητα της ομάδας σου, τότε, στην Ελλάδα ζούμε, χρωματίζεις μια έκφραση οργής που θα έπρεπε να είναι παλλαϊκή και αυθόρμητα οργισμένη, χωρίς να αφήνει οποιεσδήποτε υπόνοιες για πολιτική εκμετάλλευση από τον οποιονδήποτε.

Εγώ πάντως θα είμαι εκεί, εντελώς προσωπικά, όπως θα πήγαινα σε οποιαδήποτε μη-βίαιη εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις πυρκαγιές.

Yannis Zabetakis είπε...

κι εγώ θα είμαι νοερώς από τα κατακα[η]μένα μέρη των Στύρων...

οεο

ζήτω οι αντισυστημικοί βερμπαλισμοί...

buster είπε...

Δικαιολογημένα απών (μένω στη Γενεύη), όμως νοερά παρών στη συγκέντρωση...

Πάντως, αναρωτιέμαι... πότε θα ωριμάσουν κάπως οι συνθήκες... πώς θα μπορούσε, άραγε, αυτή η συσσωρευμένη οργή κι αγανάκτηση της -κατά κανόνα- "απολιτίκ" νεολαίας μας, να σχηματίσει έναν πυρήνα πολιτικής, ενδεχομένως ένα νέο πολιτικό κίνημα, ώστε να διεκδικήσει μέσα από το σύστημα το μέλλον της;
Τουλάχιστον ας απεγκλωνιστούμε επιτέλους από τα δυο "μεγάλα" κόμματα...

Ωραίο το προηγούμενο post σου, όμως είναι φυσικό να κλαίμε για τα χαμένα δάση... και τώρα για τον πιλότο-ήρωα...

Theodota είπε...

Ναι φίλε μου buster, είναι πολύ φυσικό να κλαίμε. Όμως οι φωτιές (δυστυχώς) δεν σβήνουν με δάκρυα...

Νομίζω πως η νεολαία μας (και όχι μόνο η ναολαία) δεν είναι απολιτίκ, μάλλον ακοματίκ είναι. Ίσως το "ακοματίκ" να είναι ένα υγιές πρώτο στάδιο απεξάρτησης από μια πολιτική ζωή που κάθε άλλο παρά υγιής είναι...

buster είπε...

Θα συμφωνήσω μαζί σου, Theodota. Καλή εβδομάδα!

Thomas Xomeritis είπε...

Το πρόβλημα αγαπημένη μου φίλη, δεν είναι τόσο στο αν η εκδήλωση οργανώθηκε από τους bloggers ή όχι ή αν καπελώθηκε (ούτως ή άλλως τα blogs ως μέσο διαμαρτυρίας είναι πλέον παρωχημένα στην εποχή του facebook και του twitter). Αυτό που με ανησυχεί είναι η κόπωση και ο κορεσμός του κόσμου που παρατήρησα, το λεγόμενο compassion fatigue.

Ανώνυμος είπε...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,外遇,抓姦,尋人,徵信社,徵信,抓 姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信,徵信社,外遇,抓姦,尋人,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,尋人,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,A片,抓姦,A片