Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009

Μπλόγκερς, σας παρακαλώ μην κλαίτε!

Το μαύρο είναι όμορφο; Ναι, σε μπλουζάκια και κορμάρες μόνο. Όχι στα δάση και όχι στην πολιτική. Όχι στο μαύρο που ζούμε τώρα στην Ελλάδα.

Ο τσαλαπετεινός κλαίει μπροστά στον καθρέφτη, ο Προκόπης αγανακτεί, ο Στάθης και ο buster πενθούν, ο ΝΙΚ φωτογραφίζει τη φλεγόμενη Πεντέλη και θυμάται την Πάρνηθα, ο John Black στιγματίζει υπουργικές ηλιθιότητες, ο Gazmend Kapllani μένει άφωνος, ο Gerasimos ελπίζει και δεκάδες ακόμα απελπίζονται. Γιατί οι διαμαρτυρίες και ο οργή, οι θεαματικές μαύρες διαμαρτυρίες, οι πρώτες μαζικές διαδηλώσεις για το περιβάλλον, οι δεκάδες χιλιάδες υπογραφές σε ανοιχτές επιστολές, η μαζική συμμετοχή στην Ώρα της Γης δεν είχαν το αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε. Τίποτα, εκτός από τα λόγια δεν άλλαξαν από τότε.


Η μαύρη κυβέρνηση που μας διαφεντεύει και οι γκρίζες που μας διαφέντευαν χρόνια πριν δεν άλλαξαν τίποτα προς το καλύτερο για το περιβάλλον. Μαύρισαν ξανά τα δάση και μαύρισαν και την ψυχή μας.


Όμως, σε μια Ελλάδα που ακόμα μένει γαντζωμένη σε περασμένα μεγαλεία, σε μια Ελλάδα που στην πράξη επιμένει ότι το αυθαίρετο είναι λαϊκό δικαίωμα, σε μια Ελλάδα που δεν έχει να καυχηθεί για κάτι καινοτόμο, κάτι πραγματικά καλό, κάτι προοδευτικό και δημοκρατικό, σε αυτή τη δική μας Ελλάδα τα πράγματα δεν αλλάζουν απ’ τη μια μέρα στην άλλη. Ούτε μέσα σε δυο χρόνια.

Μπλόγκερς, σας παρακαλώ μην κλαίτε! Αν κάποια ελπίδα βλέπω εγώ, αυτή έρχεται από όσους αντιστέκονται, έστω και μπροστά από μια οθόνη. Έστω και αν βγαίνουν από το σπίτι μόνο μια μέρα τον χρόνο, ντυμένοι στα μαύρα για να διαμαρτυρηθούν για το μαύρισμα των δασών που θα έπρεπε να είναι μαύρισμα των πολιτικών μας και των λοιπών λαμόγιων που λυμαίνονται τη χώρα. Έστω και αν είναι ετερόκλητοι και το μόνο στο οποίο συμφωνούν είναι η αγανάκτηση για τη μαύρη κοινή μας μοίρα.Μαύρες μούτζες μπροστά από τη Βουλή από έναν τότε τετράχρονο στη διαδήλωση του 2007 για την Πάρνηθα

Μπλόγκερς, σας παρακαλώ μην κλαίτε! Ας ξαναβγούμε αυτή την Παρασκευή στις 19:00 όλοι μαζί στο Σύνταγμα, ντυμένοι στα μαύρα. Πενθούμε τα δάση και μαυρίζουμε όλους όσοι σπεκουλάρουν σε βάρος της φύσης. Ας είμαστε φέτος εκατό φορές περισσότεροι από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2007.

Ας είμαστε η μόνη δύναμη αλλαγής στη μαύρη Ελλάδα.

5 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

μην κλαίτε βρε!
επικροτώ!

ξέρετε πόσες νέες θέσεις εργασίας θα έχουμε τώρα στα καμμένα της Αττικής?
φορτηγατζήδες, μπαζοματίες, βοθρατζήδες, καλλιεργητές μαϊντανών κλπ κλπ

αυτή είναι Πράσινη Ανάπτυξη

όχι τυρόγαλο
http://environmentfood.blogspot.com/2009/07/indiana-jones.html

και
πράσινα άλογα...
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=261228&ct=6&dt=27/03/2009

Thomas Xomeritis είπε...

Παρασκευή λοιπόν και οι διακοπές μου κλείνουν όπως ακριβώς πριν δύο χρόνια. Groundhog's day εφιάλτης.

Theodota είπε...

Ραντεβού στο Σύνταγμα λοιπόν! Τουλάχιστον με τον Τόμας, σωστά; Ναι Τόμας, groundhog day!

Theodota είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
alepou είπε...

Τόμας, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, έστω και με μαύρα, θα χαρώ να σε δω...