Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009

Φοροεισπρακτική οικολογία


Εσχάτως, ο Υπουργός (μεταξύ άλλων και) Περιβάλλοντος δείχνει τα δόντια του! Και μαζί του η Κυβέρνηση δείχνει ότι δεν μασάει χόρτο στα κορυφαίας σημασίας ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος. Ειδικά όταν πρόκειται για ζεστό παραδάκι…

Χτύπησε λοιπόν ευαίσθητες χορδές ο Υπουργός εισηγούμενος πρόστιμα τακτοποίησης για καλυμμένους ημιυπαίθριους σε νόμιμες οικοδομές στις πόλεις, χωρίς όμως να έχει κατεδαφίσει ποτέ ούτε μια παράνομη υπαίθρια οικοδομή. Επιβάλλει τέλη κυκλοφορίας στα παλιά αυτοκίνητα, προωθώντας την αγορά νέων βεβαίως, χωρίς όμως να κάνει τίποτα για να περιορίσει τη χρήση τους. Φυσικά ούτε δεκαρίτσα από τα μύρια που θα μπουν στα δημόσια ταμεία δεν πρόκειται να καταλήξει σε δράσεις ουσίας για την προστασία του περιβάλλοντος ή για καλύτερη ζωή στις πόλεις. Στη μαύρη τρύπα θα πέσουν, για να συντηρήσουν πολιτικούς μηχανισμούς που δεν θέλουν να σταματήσουν να ξοδεύουν.
Επειδή όμως ο συντονισμός είναι το φόρτε αυτής της Κυβέρνησης, πριν από λίγο καιρό, το έτερο οικονομικό υπουργείο είχε δώσει άλλα κίνητρα... Είχε πριμοδοτήσει την αγορά θηρίων που ήδη αμολήθηκαν στους δρόμους, μειώνοντας τα τέλη ταξινόμησης. Ενώ ταυτόχρονα έτερο κορυφαίο υπουργείο συνεχίζει το μορατόριουμ στα πρόστιμα για καταπατήσεις και κατοχή αυθαιρέτων κτισμάτων σε δάση και μειώνει το τέλος έκδοσης άδειας ενοικίασης της δημόσιας υπαίθρου για κυνήγι, το οποίο προοριζόταν για την προστασία των δασών.

Δεν λέω, προφανώς ο ρυπαίνων πρέπει να πληρώνει. Όχι όμως ο έχων να ρυπαίνει. Όχι χωρίς πολιτικές που να αποδεικνύουν ότι στον ρυπαίνοντα που τώρα πληρώνει, απλά δεν θα επιτραπεί να ξαναρυπάνει. Και σίγουρα όχι στο όνομα καμίας οικολογίας…

3 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

o ρυπαίνων πληρώνει...xaxaxa!
Kαλό!
μου θύμισες τα κουβέλεια τυρόγαλα!

άκου εδώ...
http://environmentfood.blogspot.com/2009/07/blog-post_23.html

από το 11'45'' και μετά μια ιστορία ...όπου ο ρυπαίνων πραγματικά πλήρωσε!

ή αν το θες ως κείμενο...
http://www.zabetakis.net/?p=1500

ikor είπε...

Όποιος αποσύρει το παλιό του όχημα και ΔΕΝ αγοράσει νέο ΙΧ, θα έχει μικρότερη επιδότηση από αυτόν που θα αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο!

Για ποια περιβαλλοντική πολιτική μιλάνε;;

Αυτοί είναι ικανοί να φτιάξουν ποδηλατόδρομους και να φορολογήσουν τα ποδήλατα!!

Καλώς σε βρήκα!

Theodota είπε...

Καλησπέρα Γιάννη και ikor (καλωσόρισες!).

Σκέψου ikor να φορολογήσουν και τα τρίροδα ποδηλατάκια...

Αχ σε καλό σας, με κάνατε και γέλασα βρε!