Πέμπτη, 2 Απριλίου 2009

Ένας δήμαρχος που μισεί την πόλη και τους πολίτες

Τη Δευτέρα πήγα στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων για την ανταλλαγή του οικοπέδου στη Ζωοδόχου Πηγής και Ναυαρίνου. Οικόπεδο που ο ιδιοκτήτης (ΤΕΕ) παραχώρησε πριν από περίπου είκοσι χρόνια στη δημοτική αρχή για να δημιουργηθεί πάρκο και το οποίο πρόσφατα κατέλαβαν κάτοικοι των Εξαρχείων και το μετέτρεψαν σε ένα ωραιότατο παρκάκι.

Η πρόταση αφορούσε την παραχώρηση στο ΤΕΕ των προσφυγικών κτιρίων επί της Αλεξάνδρας, την ανακαίνισή τους και τη στέγαση τόσο των γραφείων του ΤΕΕ, όσο και μουσείου προσφυγισμού και ξενώνα για τους συγγενείς των ασθενών του Αγίου Σάββα. Προέβλεπε επίσης διατήρηση των κατοικιών που παραμένουν ιδιόκτητες και κατοικούνται.

Βρήκα την πρόταση εξαιρετική, κοινωνικά ευαίσθητη και οραματική. Ενθουσιάστηκα με την παρουσίαση από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιάννη Αλαβάνο, ο οποίος μάλιστα μίλησε με ευαισθησία και για το νέο παρκάκι της Ναυαρίνου.

Μην απατάσθε όμως, η ωραία αυτή πρόταση προήλθε εξ’ ολοκλήρου από το ΤΕΕ. Ο Δήμαρχός μας απλώς επωφελήθηκε μιας πολύ καλής πρωτοβουλίας άλλων. Στην ομιλία του δεν είχε τίποτα, μα απολύτως τίποτα να πει. Ένα ιστορικό μόνο των προφυγικών, λες και μιλούσε σε κανένα ακαδημαϊκό συνέδριο. Και σε ερώτηση δημοσιογράφου «Δήμαρχε, τι θα κάνετε με τη Ναυαρίνου;», ο κορυφαίος ταγός της ποιότητας ζωής στην Αθήνα απάντησε:

- Εξ’ όσων γνωρίζω, στη Ναυαρίνου υπάρχει μόνο ένα πάρκινγκ. Πάρκο θα γίνει μόνο μετά από παρέμβαση του Δήμου!!!

Αυτά από τον πολλά βαρύ Νικηταρά, που κατέστρεψε το αλσάκι στην Κύπρου και Πατησίων, ξεκίνησε φτηνό ξεμάλλιασμα με όσους τόλμησαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά του εμπορικού κέντρου και του γηπέδου του ΠΑΟ στον Βοτανικό, δεν έχει κάνει τίποτα για την ανακύκλωση και αγνοεί βροντοφωναχτά την απαίτηση όλων για χώρους πρασίνου.
H φωτογραφία είναι του John.Karakatsanis από την κατάληψη του κουτσουρεμένου άλσους στην Κύπρο και Πατησίων

4 σχόλια:

Panos Konstantinidis είπε...

Πρέπει να είναι χαλαρά από τους χειρότερους (για να μην πω ο χειρότερος) δημάρχους των Αθηνών.

Thomas Xomeritis είπε...

Η Αθήνα νομίζω είναι πιο βρώμικη παρά ποτέ. Αναπολώ την εποχή Αβραμόπουλου - αν είναι δυνατόν!

Mirage είπε...

Φταίει η κοινωνική και οικονομική μας παρακμή - όποιος και να ήταν τα ίδια θα είχαμε.

Διαβάστε εδω -> http://notes-mirage.blogspot.com/2009/03/h.html

μπορεί να το βρείτε ενδιαφέρον

Ανώνυμος είπε...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,外遇,抓姦,尋人,徵信社,徵信,抓 姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信,徵信社,外遇,抓姦,尋人,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,尋人,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,A片,抓姦,A片