Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2009

O μεγαλύτερος Έλληνας είναι…

Ένας πολέμαρχος που έζησε πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια! Δεν ξέρω αν περιμένατε κάποιο άλλο αποτέλεσμα από την ακατανόητης αξίας ψηφοφορία «Μεγάλοι Έλληνες» που εδώ και μήνες οργανώνει ο ΣΚΑΙ. Προσωπικά πάντως ήμουν σίγουρη πως θα καταλήγαμε στον διαφιλονικούμενο μέγα κατακτητή, τον Αλέξανδρο της (φυσικά) δικής μας Μακεδονίας. Δεν είναι άλλωστε φυσικό σε ζόρικες στιγμές να φλερτάρουμε με τα μεγαλεία που πέρασαν χωρίς ποτέ να τα δούμε; Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ περιμένω αντίστοιχο λαϊκό δημοψήφισμα από τους γείτονες που φυσικά θα καταλήξει στο ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, οπότε και εμείς θα μιλήσουμε για «αποτέλεσμα του εθνικισμού και της στρεφόμενης κατά της Ελλάδας μισαλλοδοξίας, που συνειδητά καλλιεργούνται τον τελευταίο καιρό στα Σκόπια».

Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον ίδιο τον ΣΚΑΙ για υποδαύλιση εθνικισμού. Σίγουρα όμως πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα άσκηση. Η πάντα προχωρημένη και πεφωτισμένη Ελλάς που σήμερα δεν ξέρει πού παν’ τα τέσσερα, έχει κολλήσει σε περασμένα «μεγαλεία» και προχωράει εμπρός κοιτώντας πίσω…

1 σχόλιο:

Thomas Xomeritis είπε...

Τώρα παίζοντας λίγο το συνήγορο του διαβόλου κάποτε έβλεπα μια συζήτηση, CNN ή BBC όπου ειπώθηκε ότι το σημαντικότερο πρόσωπο στην ιστορία ήταν ο Αλέξανδρος.

Αλλά όπως λες όλα αυτά είναι επικίνδυνα και ο ευκολότερος τρόπος, όταν δεν αισθάνεσαι καλά, είναι να σε κάνουν να ξεχνάς. Με λίγο εθνικισμό ξεχνιέσαι. Και ανεβαίνουν και τα ratings. Όπως και με πολύ Eurovision (γι’ αυτή ας είναι καλά τα δημόσια κανάλια).