Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009

Κορυφαίου ανδρός κορυφαίες δηλώσεις για το περιβάλλον

  • «Μεγάλωσα σε ημιορεινό χωριό. Δεν έμαθα να αγαπώ το περιβάλλον στο Κολωνάκι, αλλά στην Αγία Τριάδα Φαρσάλων».
  • «Όταν στην Αθήνα απέκτησα ένα διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή όπου ζω μέχρι σήμερα, γέμισα την ταράτσα μου με ό,τι μπορούσα να καλλιεργήσω, πολλά χρόνια πριν γίνουν της μόδας οι «πράσινες ταράτσες»».
  • «Τετραπλασιάσαμε την ανακύκλωση στη χώρα μας. Από 6% που ήταν το ποσοστό ανακύκλωσης των απορριμμάτων που ανακυκλώνονταν, σήμερα ξεπερνάει το 25%» (είπα τώρα: άλλα λένε βέβαια τα στοιχεία της Eurostat…Κάτι για πραγματικό ποσοστό που ίσα ίσα φτάνει το 16%, μήπως;)
  • «Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον η απορροφητικότητα σήμερα έχει φτάσει στο 92%, από 14% που ήταν το 2004» (είπα τώρα: ναι, ενώ η εφαρμογή του έληξε με πολλές παρατάσεις τον Δεκέμβριο 2008).
  • «Δεν μπορούμε να μιλάμε για περιβαλλοντική κρίση στη χώρα μας» (δεν είπα τίποτα!).
  • «…μόνο ο Πηνειός ουσιαστικά έχει πρόβλημα. Όμως και αυτό μπορεί να λυθεί με ένα μικρό μέρος των νερών του Αχελώου» (είπα τώρα: σκέψου τι πρόβλημα έχει ο Πηνειός, ώστε ο υπουργός απαιτεί να εκτραπεί ο μεγαλύτερος ποταμός της χώρας μπας και του δώσει οξυγόνο).
  • «Υπάρχουν και τα μεμονωμένα φαινόμενα, όπως είναι ο Ασωπός και η Κορώνεια, τα οποία είναι χρονίζοντα προβλήματα δεκαετιών» (δεν είπα τίποτα!).
  • «Σήμερα ο Ασωπός ποταμός είναι καθαρός» (δεν είπα τίποτα!).
  • «Και επειδή μιλάμε τόση ώρα για το τι έκανε και τι θα κάνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ας αναφερθώ για λίγο και σε ένα θέμα που εδώ και 3-4 χρόνια είναι της μόδας: τη δημιουργία «αυτόνομου» (όπως το λένε) Υπουργείου Περιβάλλοντος. …είχα τονίσει το Νοέμβριο του 2007 ότι είμαστε μια χώρα σε ανάπτυξη ακόμα, που τώρα κατασκευάζουμε τα αναγκαία μεγάλα έργα υποδομής. Είναι σημαντικό να έχει την αρμοδιότητα των έργων το Υπουργείο Περιβάλλοντος, διότι έτσι και ο περιβαλλοντικός τους έλεγχος είναι αυστηρός και τα έργα προωθούνται» (δεν είπα τίποτα!).

Χθεσινές δηλώσεις του υπουργού (μεταξύ άλλων και) περιβάλλοντος. Αχ, μπορώ να κάνω σαββατοκύριακο με ηρεμία...

3 σχόλια:

tractatus είπε...

Πολύ ενδιαφέρον το blog σου και τα άρθρα σου. Το περιβάλλον είναι ένα κατ΄εξοχήν πολιτικό ζήτημα κι ίσως σύντομα να είναι το κυρίαρχο. Επομένως θεωρώ και το δικό σου blog πολιτικό....:)

Θεοδoτα Ναντσου είπε...

Καλή βδομάδα tractatus. Ναι, σωστά. Το περιβάλλον είναι κατ' εξοχήν πολιτικό ζήτημα, με πολύ δυνατή όμως προσωπική διάσταση.

Thomas Xomeritis είπε...

Εστιάζω στο "μεμονωμένο ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ του Ασωπού".

Ρώτησε κανένας αν είναι και ανεξήγητο αυτό το φαινόμενο, όπως τα εκτοπλάσματα, το τρίγωνο των Βερμούδων και τα UFOs.

Λέγοντας UFO ποιός το λέει ότι μόνο λαϊκές τραγουδίστριες διεκδικούν το τίτλο (και τα μαργαριτάρια);

Eξαιρετικό post!