Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2009

Γιατί η Αστυνομία έχει σήμα την ελιά;

«Μαμά, ξέρεις γιατί η Αστυνομία έχει σήμα ένα φυτό; Επειδή η δουλειά των αστυνόμων είναι να ξεριζώνουν τα δεντράκια που φυτεύουν οι άλλοι». Αυτή τη φοβερή δήλωση άκουσα για πρώτη φορά πριν λίγες μέρες από τον γιο μου που σήμερα είναι πεντέμισι χρονών και τον Απρίλιο του 2007 είδε τα ΜΑΤ να προπηλακίζουν οικογένειες που φύτευαν δεντράκια σε καταπατημένη από τον Πανελλήνιο ΓΣ έκταση του Πεδίου Άρεως και να ξεριζώνουν τα μικρά φυτά.

Μέσα στους τελευταίους μήνες, η κοινωνία μας ζει καταστάσεις παραλόγου, με μια Αστυνομία που δείχνει να βγαίνει εκτός ελέγχου. Τον φόνο του μικρού άμαχου μαθητή από αστυνομικό, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, ακολούθησαν τόνοι από δακρυγόνα και ξύλο εναντίον δικαίων και αδίκων στις εξεγέρσεις του Δεκεμβρίου. Την αυγή του 2009 υποδέχεται η δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικού στα Εξάρχεια, ως αντίποινα υποτίθεται στον φόνο του μαθητή. Και ο χημικός πόλεμος συνεχίστηκε, με νέφη δακρυγόνων κατά των διαμαρτυρόμενων για την κοπή των δέντρων στο παρκάκι της Πατησίων και κατά αγροτών που έφτασαν στον Πειραιά από την Κρήτη. Σήμερα μάλιστα, χημικό νέφος εκτοξεύθηκε εναντίον των ίδιων αγροτών, παρουσία αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος που αποχώρησε δακρυσμένος...

Με την Αστυνομία να έχει χάσει πόντους και κοινωνικό έρεισμα, τα κόμματα της δικής μας Βουλής παρατάσσονται πίσω από τα δικά τους χαρακώματα, συζητώντας για το μέλλον της. Και καταλήγουμε πάλι ως κοινωνία στο τίποτα. Μια απ’ τα ίδια, αφού μάλλον θα περιοριστούμε στην απονομή ευσήμων ρητορείας σε εκείνους τους λαϊκούς αντιπροσώπους μας που θα κερδίσουν τα περισσότερα κουπόνια δημοσιότητας από τις επιδόσεις τους στο πολιτικό θέατρο της Βουλής.

Σημείωση: τη φωτογραφία οφείλω σε άγνωστο φωτογράφο που την ανέβασε στο μπλογκ http://ecoathens.gr

3 σχόλια:

Rodia είπε...

Τι να πεις... Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, λέει η σοφή παροιμία ;)

Trelofantasmeni είπε...

Καλημέρα κι απο μένα συμφωνώ με την Rodia ...

Αλλά θεωρώ οτι δεν φταίει η Αστυνομία για την στάση που τηρεί , τα κόμματα και οι κυβερνήσεις φταίνε με τις εντολές που δίνουν στην αστυνομία.

Κι αυτά εκτελεστικά όργανα είναι , κακοπληρωμένα και μέσα στον κίνδυνο ....παιδιά δικά μας είναι αλλα τους έχουν του χεριού τους οι πολιτικοί μας και όπως τους βολεύει τους χρησιμοποιούν.

Θεοδoτα Ναντσου είπε...

Και εγώ συμφωνώ . Η κατάσταση της Αστυνομίας σίγουρα δεν είναι η καλύτερη και όλοι τη χρησιμοποιούν όπως τους βολεύει. Άλλοι διατάζουν τους αστυνομικούς να λειτουργούν σαν μπράβοι που θα υπερασπίσουν την υπερβολή του κράτους και άλλοι τους χρησιμοποιούν σαν δικαιολογία για ξεσπασματα βίας που τελικά πληρώνουμε όλοι...