Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009

Όταν τα θύματα ρατσισμού γίνονται χειρότεροι ρατσιστές…

Η βία και το ρατσιστικό μίσος που εκφράζει σήμερα ο στρατός του κράτους του Ισραήλ έχει ρατσιστικό ιδεολογικό υπόβαθρο. Η Γκόλντα Μέϊρ, μητέρα του νέου Ισραήλ, του κράτους δηλαδή που το 1948 διαδέχθηκε τη «Βρετανική Εντολή στην Παλαιστίνη», διατύπωσε τη βάση του δόγματος που δικαιολογεί τις σφαγές παιδιών και των λοιπών αμάχων στα παλαιστινιακά εδάφη. Μεταφράζω, σοκαρισμένη, από ομιλία της το 1957 στο National Press Club της Ουάσιγκτον:

«Η ειρήνη θα έλθει όταν οι Άραβες αγαπήσουν τα παιδιά τους περισσότερο από όσο μισούν εμάς».

Οι "Άραβες" λοιπόν συλλήβδην δεν αγαπούν τα παιδιά τους! Όπως για τους παλιότερους οι Εβραίοι, συλλήβδην, σκότωναν παιδιά και έπιναν το αίμα τους. Όπως οι τσιγγάνοι, συλλήβδην, κλέβουν παιδιά. Όπως οι Τούρκοι, συλλήβδην, είναι βάρβαροι και φονιάδες. Όπως εμείς (το εμείς αναφέρεται στον εκάστοτε ομιλούντα) είμαστε πάντα οι καλοί.

Επειδή οι άλλοι είναι κακοί, εμείς δίκαια τους σκοτώνουμε. Είναι ακριβώς αυτοί οι κακοί άλλοι που μας αναγκάζουν να τους σκοτώσουμε. Σε αυτή την παράλογη και φασιστική γενίκευση που βασίζεται ενσυνείδητα στην προκατειλημμένη επιλογή δείγματος εύκολα πέφτουμε όλοι οι λαοί του κόσμου. Ισραηλινοί, Άραβες, Τούρκοι και φυσικά Έλληνες. Η απάνθρωπα φονική επιδρομή στη Γάζα έχει βαθιές πολιτικές ρίζες στην ιστορία του σύγχρονου Ισραήλ. Έχει όμως ακόμα βαθύτερες ρίζες στην τάση περιχαράκωσης των λαών, που πιστεύουν ότι είναι περιούσιοι, μέσα στα δικά τους «ιερά» και «θεόσταλτα» τείχη. Αν συνεχίσουν οι λαοί να ζουν μέσα στα ιερά τείχη τους, τότε η ειρήνη δεν θα έχει καμία τύχη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: